intermitents

Potser t’acabes de treure el carnet de conduir a l’autoescola o potser ja fa 20 que condueixes, el cas és que, amb més o menys experiència, circulant per la carretera ens adonem sovint que no sempre es fan servir els intermitents correctament ni en la mesura que s’hauria de fer segons el reglament establert.

Emprar els intermitents comporta tan sols els simple gest de prémer la palanqueta cap amunt o cap avall. Gràcies a aquets petit gest la resta de conductors estan al cas dels teus moviments i poden actuar en conseqüència. Sempre és millor que les llums comencin a parpellejar uns segons abans de realitzar la manobra per tal d’advertir als conductors amb temps.

Ja saps exactament en quines situacions s’han de fer servir?

Rotondes: És important senyalitzar la sortida d’una plaça circular ja que això implica no sorprendre a qui espera per entrar en ella ni al que condueix darrere teu.

Incorporacions: Si t’incorpores a la circulació és important que facis servir els intermitents. Tan si surts d’un aparcament com si t’incorpores a l’autovia la senyalització amb els intermitents facilitarà la circulació als que ja estan a la via.

Avançaments: Els avançaments són una de les maniobres més perilloses, sobretot en vies de doble sentit. Per això és molt important advertir de quan s’executarà el canvi de carril. És especialment important realitzar correctament aquesta tasca quan parlem de motocicletes ja que són més àgils i inestables i poden sorprendre perillosament amb els seus moviments.

Girs: Dues maniobres que sempre haurien de senyalitzar-se són els girs i els canvis de sentit. La forma correcta de procedir és prémer l’intermitent abans de començar a frenar per a realitzar la maniobra de gir.

Llums d’emergència: Per molt que ho haguem comentant en diverses ocasions a l’autoescola seguim sense fer aquesta tasca correctament. Quan encenem totes les llums dels intermitents a l’hora són les anomenades llums d’emergència. Són obligatòries per a tots els vehicles de motor i s’activen per avisar a la resta de conductors que el vehicle està immobilitzat o circula molt a poc a poc per una avaria o emergència. En cap cas van ser pensades per a senyalitzar estacionaments en doble fila… 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *