ulleres simulador

El 23% dels accidents de tràfic mortals es produeixen per consum d’alcohol o drogues. És la tercera causa principal d’accident de cotxe, seguida de la fatiga i la son, segons dades de la Direcció General de Tràfic en funció dels sinistres ocorreguts durant el 2017. És per això que és important conèixer els efectes d’aquestes substàncies davant el volant per tal de conscienciar als futurs nous conductors de les seves possibles conseqüències en carretera.

Les ulleres de simulació fa temps que han sortit al mercat i són una molt bona eina per a que els joves que actualment estan estudiant per a treure’s el carnet de conduir coneguin quins són els efectes de conduir sota les drogues i l’alcohol. Esdevenen una popular eina de prevenció per a educar a persones de totes les edats sobre les conseqüències dels abusos d’aquestes substàncies i també la fatiga al volant.

Aquestes ulleres empren una tecnologia de lent especial que permet a l’usuari experimentar una simulació realista de la discapacitat que produeix estar sota els efectes d’aquestes substàncies o bé estar sotmés al cansament. Una vegada la persona es posa les ulleres experimenta com l’alcohol o les drogues afecten el seu equil·libri, la visió, el temps de reacció i el judici en la presa de decisions.

Activitats tan senzilles a simple vista com caminar en línia recte col·locant un peu just davant de l’altre, posar-se dempeus sobre una sola cama, extendre la ma per agafar un joc de claus del cotxe o llançar una pilota es converteixen en moments d’aprenentatge efectius amb aquestes ulleres que provoquen, en les persones que se les posen, experiències que poden tenir conseqüències potencialment perilloses.

Els participants de l’experiència en la realitació d’aquestes proves lluiten per mantenir l’equil·libri, temps de reacció, la focalització i el manteniment de conductes similars a un individu sota la influència de l’alcohol o les drogues. L’experiència els aporta una comprensió de la influència d’aquestes substàncies o de la fatiga en la seva capacitat de gestionar aquestes situacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *