sistemes que salven vides

A mesura que passen els anys les marques de cotxe dirigeixen bona part dels seus esforços en objectius molt potents per tal de guanyar-se la confiança dels clients: fabricar cotxes més respectuosos amb el medi ambient y més segurs. Vehicles que salven vides.

Les innovacions tecnològiques en matèria de seguretat per a cotxes avancen a un ritme trepidant. Malgrat alguns canvis encara no s’han aplicat ben aviat es convertiran en funcions bàsiques dins del vehicle. Veiem-ne uns quants:

Sistema Distronic Plus: Es tracta d’un sistema d’ajuda a la conducció que permet mantenir una velocitat creuer sempre adequada, guardant la distancia de seguretat amb els vehicles i variant la velocitat en funció de les circumstàncies de la via. Aquest sistema, patentant per Mercedes, ens apropa cada vegada més a la conducció autònoma.

Emergency Assist de Volkswagen: Detecta quan el conductor ha patit algun tipus de desmai que l’impedeix estar a càrrec dels comandaments del vehicle. Quan això passa, el sistema d’emergència alerta amb una sèrie de tocs de fre. Si el conductor no reacciona s’activen automàticament els llums d’emergència i el vehicle començarà a fer petits zig-zag i a detenir-se lentament. Si el conductor segueix sense reaccionar el vehicle es detindrà totalment. És un sistema en proves que necessita d’ajustos i que en el futur podria ser molt eficaç.

Càmeres enlloc de retrovisors: Moltes marques ja han començat a implementar en el vehicle múltiples càmeres que permeten una visió total del què passa al voltant del cotxe, sense angles morts ni distorsions de distància.

Cinturons amb airbag: és un sistema que ja s’està implementant sobretit als seients del darrere per a la seguretat dels nens. Es tracta de cinturons que en cas de col·lisó s’inflen en menys de 40 milisegons, oferint una major protecció al pit, el coll i les cervicals. Aquest sistema ja va debutar a Espanya el 2013 al Ford Mondeo.

Sistema eCall: Es tracta d’un sistema que és obligat a tots els cotxes construïts a la UE a partir d’aquest any 2018. És un telèfon incorporat al cotxe que avisa automàticament al 112 en cas d’haver patit un accident.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *