nervis examen pràctic

Una por a la que s’enfronta tota persona que vol obtenir el carnet de conduir és el de suspendre l’examen pràctic, l’últim pas per aconseguir el carnet de conduir. Si bé no es necessita la perfecció per aprovar l’examen, els nervis poden jugar-te una mala passada i fer-te cometre errors.

També acostumem a tèmer l’examen teòric, però no és el mateix ja que disposem de més temps per a repassar-lo i poder rectificar alguns errors. Quelcom que no és possible fer durant l’examen pràctic: Si t’equivoques no hi ha marxa enrere.

Per calmar aquests nervis i anar relaxat a l’examen pràctic, estigues atent als següents consells que et proposem basats en la web relajacionsinestres.com:

• No et bloquegis pensant en si aprovaràs o no. Intenta gaudir del moment i de l’experiència. Centra’t en aquest instant i relaxa’t tot el que puguis perquè l’experiència val la pena. Tot aprenentatge sempre aporta alguna cosa positiva.

• La nit d’abans a l’examen mira de dormir les hores necessàries per tal d’estar amb els 5 sentits alerta. Normalment vuit hores de son són suficients per anar a l’examen despert i relaxat. Si veus que no pots dormir, intenta realitzar algun exercici de relaxació.

• El dia de l’examen, encara que tinguis una mica de son no prenguis cafè, ni te, ni cap altre estimulant, ja que poden ocasionar un estat de nerviosisme que pot fer que suspenguis l’examen. Procura menjar alguna cosa lleugera abans de sortir de casa, o si no tens gana, pren-te alguna cosa calenta com una xocolata o una infusió.

• Tant si vas pel teu compte al centre d’exàmens, com si vas amb l’autoescola, és convenient sortir amb suficient anticipació, no fos cas que et trobis amb algun embús, o qualsevol altre incident, que et faci arribar tard o massa just i amb els nervis a flor de pell.

• Deixa el telèfon mòbil a casa o desconnecta’l quant arribis al centre d’exàmens. Rebre una trucada a la meitat de l’examen no és molt aconsellable.

• Intenta relaxar-te quan estiguis amb l’examinador. Es amigable, deixa que ell sigui el que més parli. Recorda que no et coneix i està a punt de fer-te de copilot sense saber si saps conduir bé i d’una manera segura o no.

• Quan estiguis al cotxe amb l’examinador, presta-la màxima atenció i obeeix punt per punt el que et vagi demanant. Si mantens la calma i actues com si fos una classe més, faràs tot el que et digui perfectament. Si no estàs segur del que t’ha dit que facis, pregunta-li que t’ho expliqui amb més claredat. No costa res preguntar. És molt pitjor no dir res i cometre un error o fer alguna maniobra perillosa.

• Finalment, pensa que no passa res per suspendre perquè, per sort, hi haurà tantes oportunitats com necessitis fins a poder aprovar. És evident que el factor econòmic influeix però no dramatitzis si suspens.

Anar a un examen amb una actitud negativa o positiva pot significar la diferència entre aprovar o suspendre. Tingues confiança en tu, mantingues la tranquil·litat, concentra’t en tot el que et vagi demanant l’examinador i segur que aprovaràs sense problemes. Sort!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *