pneumatics

Ara que s’acosta la Setmana Santa i que molts de vosaltres ja estareu pensant en la destinació on anireu a passar uns dies de descans i desconnexió, és un bon moment per a que reviseu l’estat del vostre vehicle abans de fer un desplaçament de llarga tirada.

En especial, és important que reviseu l’estat dels vostres pneumàtics. Les rodes d’un cotxe són les sabates amb les quals podem circular en carretera, de manera que el seu manteniment apropiat és una obligació que qualsevol conductor ha de complir i tenir en compte per a no veure minvada la seva seguretat al volant.

Una de les preguntes que més sovint es fa la gent és saber quina és la pressió que han de portar els pneumàtics. Hi ha diversos procediments que es poden seguir, sobretot ara que els cotxes més moderns incorporen sistemes amb els quals conèixer en tot moment la pressió de les rodes. Tot i així, el més recomanable és consultar-ho als documents oficials del vehicle per estar al cas de quina és al pressió correcte i així saber quan hem d’inflar les rodes del cotxe.

D’altra banda, els fabricants de pneumàtics faciliten informació a les seves webs informant de la pressió correcte dels seus models, que els conductors poden consultar en qualsevol moment. Però si la teva pregunta és si hi ha una mesura estàndard, la veritat és que no hi ha una norma escrita, tot i que es considera que la pressió ha d’estar al voltant dels 2,5 bars. De tota manera, cada cotxe i cada pneumàtic necessita una pressió concreta, així que abans de sortir de viatge assegura’t que aquesta pressió és l’adequada per al teu vehicle. No facis el ronso!

Sobretot revisa-ho abans de sortir de vacances. No tenir la pressió adequada pot repercutir de forma negativa a la vida dels teus pneumàtics i reduir les prestacions del teu cotxe. La distància de frenada es fa més gran i també s’incrementa el consum de combustible. Sense obviar que portar una pressió inadequada augmenta el risc de patir una punxada durant el trajecte, posant en perill la teva seguretat.

Si no saps com mirar la pressió dels pneumàtics ni on, fixa’t que a cada gasolinera hi ha uns aparells (manòmetres) amb un cartell que posa “Aire”. L’únic que has de fer és treure el tap del pneumàtic i col·locar-hi el filtre. Automàticament coneixeràs la pressió actual del teu pneumàtic i afegir més o menys pressió si així ho necessita.

Un consell: Cada cop que surtis de viatge i vagis a la gasolinera per a posar combustible, passa sempre pel manòmetre per a revisar la pressió dels teus pneumàtics. I gaudeix de forma segura de les teves vacances!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *