conduir sense itv

Aproximadament uns dos milions de vehicles circulen pels carrers del nostre país amb la ITV caducada. Aquesta dada, afegida a que es calcula que un 6% dels accidents mortals estan relacionats amb defectes de tipus tècnic, ha provocat que la DGT centri tots els seus esforços en penalitzar de forma més contundent als infractors per tal de minimitzar un problema que suposa la gran irresponsabilitat de no tenir el teu cotxe en condicions òptimes per circular en carretera.

Circular sense ITV està prohibit però com que això és difícil de detectar a no ser que la policia et pari i et faci un registre físic, molts conductors s’arrisquen a circular en aquestes circumstàncies ja que la possibilitat de ser multats és escassa. Però això ja fa un temps que està canviant… Les càmeres de tràfic que controlen els excessos de velocitat ja estan sent emprades per a detectar també les matrícules d’aquells vehicles que circulen sense tenir l’assegurança vigent o sense haver passat la ITV. Per tant no és possible evadir-se d’aquesta responsabilitat sense passar desapercebut.

Les multes a les que et pots afrontar circulant sense ITV, a banda de la despesa econòmica que hauràs de realitzar, són les següents:

ITV caducada: Si t’enxampen la sanció ascendeix a 200 euros i et retiraran el permís de circulació de forma immediata . A més se t’entregarà un volant de citació per a que vagis a passar la inspecció durant els següents 10 dies.

ITV desfavorable: La sanció serà de 200 euros i hauràs de reparar els desperfectes en un termini màxim de dos mesos i tornar a passar la ITV.

ITV negativa: La sanció serà de 500 euros i hauràs de reparar els desperfectes en un curt termini de temps i tornar a passar la ITV.

En cap d’aquests casos hi haurà retirada de punts del carnet, però la DGT immobilitzarà el teu vehicle.

Els principals motius pels quals la gent no passa la ITV dels seus vehicles són econòmiques ja que al pagament de la inspecció s’ha de sumar l’import de les reparacions. Però tenint en compte la quantia de les multes, acompanyades d’altres sancions fan que resulti més econòmic passar la ITV que esperar a que t’enxampin sense.

De tota manera la possible sanció de la DGT no és el que t’hauria de fer més por. En cas de tenir un accident la teva companyia d’assegurances pot negar-se a pagar els danys propis en cas de tenir-los contractats. A més, si es demostra que l’accident està provocat per alguna fallada que podria haver-se detectat passant la ITV, l’assegurança reclamarà a l’assegurat i al conductor les despeses pels danys ocasionats a tercers.

Per tant, no te la juguis!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *