combustible

Posar combustible al cotxe és una tasca tan mecànica que, si anem molt despitats o acostumem a agafar diversos tipus de cotxe sovint, pot portar-nos a cometre un greu error, fatal per el motor del nostre cotxe i per la nostra butxaca.

Les gasolineres generalment indiquen correctament el tipus de combustible pràcticament en tot moment:

– En gasolineres tradicionals, en les que es posa gasolina abans de pagar, la màquina sempre avisa amb un missatge sonor quan agafes la mànega indicant quin tipus de combustible estàs a punt de posar.
– En gasolineres de pagament previ o autoservei et va informant durant el procés de pagament del tipus de combustible que estàs pagant per posar.

Però malgrat tots aquest avisos pot passar que un dia cometis l’error d’equivocar-te i aleshores… Què has de fer???!!!

La veritat és que aquest error és més habitual del què ens pensem. El més important en aquest cas és adonar-se el més aviat possible, si pot ser abans de l’encesa del vehicle millor. Si encens el vehicle amb el combustible equivocat, aquest es distribuirà pel sistema incrementant els riscos de danyar el motor.

Si te n’has adonat abans truca a la grua o a un servei d’assistència per a que se’n portin el cotxe al taller i efectuïn el buidat i neteja dels dipòsit. Aquesta és la millor manera de que el nostre cotxe no pateixi mals majors.

Malgrat que el més òptim és adonar-se abans d’encendre el vehicle, lamentablement, el més habitual és adonar-se després d’haver recorregut uns quants kilòmetres, just quan comences a notar coses estranyes. Si aquest és el cas, vas tard.

Si posem gasoil en un cotxe de gasolina el què s’ha de fer és avisar a una grua i portar el cotxe al taller per a que un professional buidi i netegi el dipòsit. No ho intentis fer tu! Aquesta és una operació que comporta riscos i es requereixen mesures de seguretat.

Si posem gasolina en un cotxe de gasoil l’error encara et pot sortir més car, sobretot si hem omplerts el dipòsit. El motor començarà a fer espasmes bruscos i es podria arribar a parar. Segurament el filtre o la bomba d’injecció s’han vist afectats i es pot donar el cas que faci falta substituir-los. Fins i tot pot afectar a un o diversos injectors, amb la qual cosa la broma et pot sortir cara.

Així doncs, si us plau, posa molta atenció a l’hora de repostar el teu vehicle, el teu cotxe i la teva butxaca t’ho agrairan de valent! ☺

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *