comandament cotxe reserva

Aquesta és una d’aquelles preguntes populars que ens fem els conductors cada vegada que ens quedem en reserva. Quantes vegades ens haurem qüestionat si experimentar què succeeix si conduïm apurant el combustible al límit o bé ho deixar-ho córrer per una altre ocasió.

El nostre consell? No apuris. Tan aviat salti l’avís de reserva para i reposta. Encara millor, fes-ho abans que salti l’avís. Conduir amb el dipòsit sota mínims és molt dolent per la mecànica, una aberració des del punt de vista de la seguretat i un risc econòmic. A més, si et quedes “tirat” al voral per haver esgotat el combustible et pot caure una bonica multa. I dona gràcies que no t’apliquin un recàrrec per “tòfol”.

És veritat, encara no hem contestat a la teva pregunta. Doncs, per ser rigorosos, per norma general els turismes tenen una reserva que permet circular entre 50 i 120 quilòmetres. Tot va en funció de la mesura del dipòsit, que acostuma a estar relacionat amb la mesura del cotxe. De tota manera, el llibre del vehicle ho especifica. Sí, és aquell llibre que portes perdut per la guantera, que no has llegit mai a la teva vida i que només busques quan s’encén alguna llumeta del quadre de comandament 😉

Una vegada satisfeta la teva curiositat dins del llibre del vehicle, comentar-te que el millor que pots fer és oblidar totes aquestes dades orientatives que acabes de llegir. No són del tot reals i refiar-te massa et podria passar factura, ja que l’estimació que farà el teu ordinador d’a bord un cop salti l’avís de reserva és totalment automàtica, sense tenir en compte factors tan importants com la velocitat i la marxa a la que circules.

Per tant, si malgrat tot el què t’hem explicat et quedes en reserva i no trobes una gasolinera a prop, tingues en compte els següents consells per a estalviar combustible:

– Allarga les marxes
– Frena menys (mantingues una distància de seguretat adequada amb el cotxe que tinguis davant).
– Aixeca el peu de l’accelerador sempre que puguis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *