gos cotxe

Ja portes adequadament al teu gos al cotxe? Ja coneixes la legislació en aquests casos? Saps que si no el portes seguint la normativa et pot caure una bona multa?

Molta gent viatja de forma inapropiada amb els seus animals al cotxe. Des de portar-los sense lligar fins a portar-los amb inadequats sistemes de retenció. Segons la pròpia DGT, la meitat de les persones que viatgen amb mascotes als seus cotxes no coneixen la normativa que regula aquest tipus de transport. Això, a més d’exposar els conductors a una sanció econòmica, els posa en seriós risc de veure’s involucrats en un accident de trànsit i que les conseqüències siguin fatals. Cal destacar, a més, que en cas d’accident a 50 km/ h, un animal multiplica per 35 el seu pes, de manera que és igual de perillós portar-lo deslligat que mal subjecte. Per a això et recordem els sistemes de retenció per a animals legalitzats i més segurs.
Per a portar-los correctament i que no et multin has de tenir en compte els següents requeriments:

– Important disposar sempre de la cartilla sanitària, una placa censal de l’ajuntament i el chip identificatiu. I, si el nostre gos és considerat com a potencialment perillós, també ha de disposar d’una assegurança de responsabilitat civil i la llicència corresponent.
– Malla separadora del vehicle: Es un dels sistemes més populars però no és el més segur ja que, en cas d’accident, el gos podria accedir als seients davanters. No compleix amb la normativa
– Cinturó de viatge per a mascotes: És un sistema més segur que l’anterior i ha d’anar sempre subjecte a un arnés. Mai es pot utilitzar el collar, ja que en un impacte el gos podria ofegar-se. Compleix amb la normativa.
– Arnés de doble subjecció: Aquest arnés és molt més segur que el que hem mencionat abans. Disposa d’un espai per a que lliguem, directament al gos emprant el cinturó de seguretat del cotxe. Com a pega hem de destacar que limita els moviments del gos podent provocar-li estrés durant el viatge. Compleix amb la normativa.
– Transportí plegable: Els podem col·locar als seients de darrere o a la zona inferior (depenent de les dimensions del gos). És ideal per a gossos petits. Si no està ben subjecte pot provocar lesions al gos. Compleix amb la normativa.
– Transportí rígid: és un tipus de transportí més segur que l’anterior. En cas d’impacte el gos rebria el menor dany possible y no afectaria als conductors. Es pot col·locar als seients de darrere, en la zona inferior o al maleter obert. Ara també podem trobar al mercat els transportins d’alumini, els més segurs del mercat. Compleix amb la normativa.
– Reixes divisòries: Les reixes per al maleter han de ser específiques per a cada model de cotxe, o de tipus universal, perquè potser no aguantarien correctament l’impacte en cas de col·lisió. Compleix amb la normativa.

Si no portes al teu gos correctament subjecte al cotxe la DGT pot imposar multes econòmiques que oscil·len els 100 euros -si l’animal en qüestió va deslligat al cotxe- i podrien arribar a assolir els 200 si l’animal està situat a l’habitacle del conductor. Això sí, no hi ha pèrdua de punts al carnet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *