carnet conduir

Sí, 2019 arriba amb novetats per a tots aquells que aspiren a treure’s el carnet de conduir a partir de l’1 de Juliol i no són precisament més facilitats, ans al contrari.

Més hores presencials, inclusió de la tecnologia, noves edats per a treure’s alguns carnets de conduir, testimonis de víctimes o novetats en l’examen pràctic són algunes de les modificacions més importants que contempla la DGT per als aspirants a nous conductors.

La novetat més important és que tots aquells que vulguin obtenir el carnet de conduir, a partir de la implantació d’aquest nou decret, estaran obligats a rebre com a mínim 8 hores presencials de formació a les autoescoles. Aquesta és una norma que ja s’està implantant a 25 països europeus com a mesura per a evitar que hi hagi conductors que es treguin el carnet de conduir mitjançant cursos online o fent tests a casa.

Altres novetats a destacar de l’examen teòric són la incorporació de nous testimonis obligatoris de víctimes d’accidents de tràfic per aconseguir una major conscienciació social. Entre les matèries obligatòries presencials que ja es contemplen trobaríem accidents de tràfic, grups de risc al volant (sobretot joves), factors de risc (alcohol, velocitat, drogues…), distraccions (ús del mòbil), col·lectius vulnerables (vianants, ciclistes, motoristes…), elements de seguretat (casc, cinturó, cadiretes infantils…) i normes de circulació.

El examen teòric també inclou per primera vegada mitjans audiovisuals. Algunes preguntes test podran anar precedides d’un vídeo sobre situacions concretes a la carretera. A més per aprovar s’hauran de realitzar menys errors: es contempla que la quantitat d’errors aptes per aconseguir l’aprovat podria rebaixar-se del 20% actual a un 10% a partir de l’1 de juliol.

Pel què fa a l’examen pràctic a partir de juliol tots aquells que suspenguin la prova hauran de rebre com a mínim 5 classes més pràctiques abans de tornar a examinar-se. Els que es presentin per primera vegada i suspenguin hauran d’esperar 15 dies per tornar a fer la prova. Si se suspèn una segona vegada el termini per a presentar-se una tercera vegada serà ja de 30 dies. Entre la tercera i la quarta vegada que un aspirant s0hagi de presentar a la prova hauran de passar un mínim de 20 dies.

D’altres novetats que contempla el nou decret són:

– Els aspirants a treure’s el carnet A1 o A 2 amb pèrdua de capacitat auditiva o hipoacúsia, si no poden rebre informació a través de l’intercomunicador, tindran dret a tenir itinerari de un GPS per a moto.
– Els permisos AM, A1 i A2 obligaran a portar un equipament mínim per a realitzar la prova consistent al menys en casc homologat, guants, jaqueta i pantalons específics per anar en moto, a més de botes de cuir o sintètiques que protegeixin els turmells.
– Rebaixa de l’edat mínima per a treure’s alguns carnets. Qui estigui en possessió del Certificat d’Aptitud Professional (CAP) i tanga menys de 18 anys podrà obtenir el permís de classe C, D, D1, C+E, D+E i D1+E.
– Aquells que tinguin el permís de conduir B podran conduir més vehicles. Si tenen més de 2 anys d’experiència podran conduir vehicles per transportar mercaderies d’entre 3500 i 4250 quilos.

 

Font i més info: autopista.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *