manteniment moto

Si vols allargar la vida útil de la teva moto és molt important que sàpigues bé com fer el seu manteniment. D’aquesta manera podràs gaudir d’ella durant molts anys, aconseguint que rendeixi a la perfecció, quasi com el primer dia.

Cal destacar que un bon manteniment també és garantia den seguretat, així que no hi ha excusa per a prestar-li l’atenció que es mereix.

Som molts els que no tenim ni idea de mecànica bàsica per motos, però avui en dia amb la quantitat de tutorials que hi ha a internet, no hi ha excusa per tenir els coneixements bàsics per fer les reparacions i el manteniment més essencial de la teva moto.

Com que ens preocupem per tu i la teva seguretat t’hem preparat des de l’autoescola aquest post amb alguns consells bàsics per a que la mecànica de la teva moto no sigui un problema. No es tracta d’un manual de mecànica per a principiants, sinó tan sols informació bàsica amb la qual, a més d’estalviar-te alguns calers, guanyaràs en seguretat i la teva moto t’ho agrairà.

Importància de la neteja: No és només per qüestions estètiques, la neteja ajudarà a mantenir la moto en perfecte estat i també a adonar-te qualsevol desperfecte o avaria que hi pugui haver.

Manteniment pneumàtics: Això és bàsic. És essencial assegurar-te que compten amb la pressió adequada, ja que influirà directament en la conducció de la teva moto. A més, hauràs d’estar alerta al desgast i profunditat que presentin, ja que si estan molt desgastats es reduirà la sensació de tracció i adherència.

Bugia: La bugia és la responsable de que la teva moto s’encengui, així que té un paper fonamental. Per això és important que estigui en bon estat i si no ho està canviar-la per una de nova. Normalment les bugies tenen una vida útil de 25 mil km, tot i que pot varia d’una moto a una altra. Canviar-la no és gaire difícil. Hi ha molt vídeos tutorials a internet que t’explicaran al peu d ela lletra com es realitza aquesta tasca.

Llums: És recomanable que un cop per setmana revisis les llums de la teva moto per comprovar que funcionin correctament.

Frens: Comprova de tant en tant el seu estat. Si els frens estan desgastats augmentaran les possibilitats de patir un accident, a més de fer malbé els discs de fre. A més, has de prestar atenció al líquid i a les pastilles de fre, que mai han d’estar per sota del mínim. També cal estar alerta a la maneta del fre davanter i el pedal de fer posterior, que han d’estar en bon estat per a garantir una bona frenada.

La cadena: És important que estigui neta, perfectament engreixada i ben tensada en tot moment. Mai engreixis la cadena sense haver-la netejat prèviament. La barreja entre greix i brutícia resulta molt perjudicial per al manteniment de la cadena.

Oli: És un dels punts més importants a tenir en compte per garantir que la teva moto funcionarà perfectament. No pateixis, és fàcil de fer. Comprovar l’estat de l’oli de la moto es fa de la mateixa manera que amb el cotxe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *