posició

Tenir una postura adequada al volant és decisiu a l’hora d’evitar lesions en la conducció, especialment a la zona de l’esquena. Quines precaucions ha de prendre perquè el seu cos no pateixi mentre viatja en cotxe?

– Ajust el seient als teus mesures. Has de revisar la posició del seient, la inclinació correcta del respatller i la distància als pedals. Has de poder trepitjar l’embragatge fins al fons i que la cama esquerra quedi completament estirada. En relació a l’alçada, ha de ajustar-lo pera no perdre visibilitat. D’altra banda, el suport no pot estar completament recte, ja que provocarà que el cos estigui en tensió contínua. Finalment, no oblidis revisar la posició del volant ajustant-lo perquè et permeti agafar-lo amb una mà en paral·lel amb l’altra i mantenint els colzes doblegats a 90 graus.

– Segui a una distància correcta del volant. Has d’adoptar sempr0e una postura correcta. Les nines han de poder reposar còmodament sobre la part alta del volant. D’aquesta manera, no perdrà visió del que passa a la carretera, controlarà tots els comandaments del vehicle i la seva esquena no es veurà perjudicada.

– Recolza l’esquena al respatller. A l’hora de conduir, has de recolzar totalment l’esquena al respatller i el cap ha d’entrar gairebé en contacte amb el reposacaps. D’aquesta manera, garantiràs una postura òptima per evitar lesions.

– Controla el volant amb les dues mans. S’aconsella col·locar les mans entre les deu i deu i les tres menys quart.

– Condueix amb els braços enganxats al volant.

– Ús del control de velocitat de creuer. Aquest regulador electrònic mesura la velocitat i pren, quan s’activa, la funció de l’accelerador. Només si el conductor prem el fre o el pedal de l’embragatge, s’apaga, si no, podem adoptar una posició més relaxada i natural, evitant danys a l’esquena.

– Col·loca les bosses i càrregues a terra. A vegades quan fem la compra tendim aposar les bosses sobre els seients. Error! Un moviments brusc, ràpids i antinatural pot produir lesions com estrebades. Cal recordar que és obligatori col·locar-les a terra, ja que evitarem patir danys greus en topar contra nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *