mototurisme

Si el què et van són les motos, probablement ja coneixes aquest concepte. Però pels novells que s’inicien amb nosaltres dins el món de les motos us anunciem que el mototurisme serà a partir d’ara la vostra nova passió.

Fa un segle de la primera referència que tenim sobre aquest concepte. De fet, el nostre país s’ha convertit en una destinació imprescindible per a tots els viatgers europeus que busquen gaudir del bon temps i recórrer la diversitat orogràfica de les nostres terres sobre les seves motos trails, clàssiques o carretera.

Perquè de fet el mototurisme no és res més que fer el turista sobre 2 rodes ☺ Una modalitat turística que ha guanyat popularitat en els darrers anys. Segons la European Touring Router, avui ja són més de 10 milions els mototuristes actius que, com a mínim, es llancen 20 vegades l’any a recórrer les carreteres del Vell Continent. I és que la motocicleta ja no és només un mitjà de transport ràpid i barat, sinó també un vehicle sobre el que sentir-se lliure i aventurer a la cerca de noves experiències turístiques.

Les motos més recurrents per a la pràctica d’aquesta activitat són les clàssiques, les de carretera i les de trail:

– Aquells que prefereixen les clàssiques acostumen a ser gent d’edat més madura, que ja no tenen tantes ganes de córrer però que, d’alguna manera, volen reviure les sensacions de la joventut. Els agrada relacionar-se amb els seus companys, es desplacen a una velocitat similar i realitzen parades cada cert temps.

– Els amants de les motos de carretera surten sempre amb el viatge ben programat i acostumen a realitzar jornades llargues de viatge a una velocitat més elevada.

– Els que es tornen bojos per les trail tenen molta més llibertat de moviment. Els seus viatges estan definits per un fort esperit aventurer, molt més obert a la improvització. Són molt respectuosos amb el medi ambient.

Sens dubte avui s’obre un llarg pont en el què poder gaudir d’aquesta modalitat de viatge que us permetrà descobrir indrets recòndits i pràcticament inaccessibles per a la resta de mortals. Així que, desempolseu la vostra moto i feu camí!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *