indumentaria moto

Viatjar en moto és una de les maneres més divertides de descobrir nous indrets i gaudir de la natura a l’hora. Ara bé, és important tenir en compte la roba que portarem ja que és part imprescindible de la nostra seguretat en el trajecte.

Malgrat la calor que puguem passar sempre és important anar ben equipats quan ens desplacem en moto. Hi ha indumentària de motorista de tot tipus i adaptada a les necessitats de cada conductor i a cada època de l’any.

Casc: És l’equipament més important de tota la teva indumentària i l’element de seguretat per excel·lència d’un motorista. Tant conductor com passatgers han d’utilitzar un casc de moto que compleixi amb els estàndards i especificacions de la CEE. Recordeu que viatjar sense casc està penalitzat amb 200€ i fins a 3 punts del carnet de conduir.

Ulleres o protecció pels ulls: Si el teu casc no porta pantalla i és obert hauries de protegir els teus ulls contra insectes, brutícia, pedres o altres elements. Fins i tot el vent pot resultar molt molest als teus ulls i t’impedeixi veure amb claredat durant la conducció. Per tant, el millor és portar unes ulleres de bona qualitat, de seguretat i homologades, que siguin anti rascades, que no es trenquin a miques en cas d’impacte i ben ventilades per a evitar l’acumulació de baf. Si condueixes de nit s’ha d’utilitzar ulleres o protectors transparents. Per a més informació, consulta el post on tractem aquest punt en profunditat.

Jaquetes i Pantalons: La roba que s’empra per anar en moto ha de proporcionar cert grau de protecció contra l’abrasió en cas d’accident. Les jaquetes han de ser de màniga llarga i de colors llampants y reflectants (per fer-nos veure en caretera). Molts accidents de tràfic es produeixen perquè els conductors no veuen al motoristes a temps per a evitar la col·lisió. Els pantalons no han de ser gaire amples ni oberts a la part inferior per a evitar que s’enredi amb la cadena, el pedal, el fre o el canvi. I no patiu per la calor perquè els teixits avui en dia han patit molts avenços i existeix material transpirable que aporta una major satisfacció al motorista.

Guants: Els guants han de ser antilliscants per a permetre una bona adherència al manillar i controls de la moto. Si n’has d’escollir uns que siguin de cuir o guants especials de tela amb els palmells de cuir i tires d’adherència als dits.

Calçat: Millor fer servir botes com a calçat. És important que els turmells i la part inferior de les cames quedin protegides en cas d’accident.

I no us ho penseu si la vostra elecció és viatjar en moto: invertir en indumentària és invertir en seguretat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *