pèrdua oli

Has anat a buscar el cotxe al garatge i t’has trobat que hi ha una bona taca negra i viscosa al terra?? Ups! Sí, és probable que el teu cotxe perdi oli ☹

Però no pateixis, que en aquest article et desvetllarem les causes per les quals el teu cotxe perd oli i com pots arreglar-les i/o evitar-les. Així que… Segueix-nos!

Primer de tot assegura’t que realment es tracta d’una pèrdua d’oli. No us podeu ni imaginar la de casos que hi ha de gent que porta el cotxe al taller pensant-se que es tracta d’una fuga d’oli quan en realitat resultava ser per qualsevol altre cosa.

A Autoescoles Fik us expliquem tot el què necessiteu saber sobre mecànica, així que mireu de fer una mica de memòria 😉

Hi ha 3 motius molt habituals pels quals acostuma a produir-se aquesta desagradable efemèride:

Junta de culta defectuosa: Sense dubte aquesta és la pitjor causa per la que el teu cotxe pot perdre oli, ja que la seva reparació és molt cara perquè comprèn la reparació de la culata, el canvi de la junta y la rectificació y neteja de tots els conductes.

Cargol del càrter desajustat: Aquest és el problema més comú pel qual el nostre cotxe perd oli i també el més fàcil de reparar. Acostuma a produir-se per un cop al càrter que provoca que el cargol s’afluixi o es faci mal bé. En molts casos el problema se soluciona tan sols prement el cargol.

Problemes al turbo: Aquest també és un problema clàssic causant de la pèrdua d’oli. Quan això passa ens indica o bé que el turbo està molt deteriorat i necessita un canvi o bé que l’oli que es fa servir és de molt mala qualitat (reparació que pot sortir molt cara a la llarga).

En aquests casos sempre és millor prevenir que curar. Per tant, si vols evitar que el teu cotxe perdi oli:

1- Utilitza oli de qualitat: La dita ja ho diu tot, “el què és barat al final acaba sortint car”. Així que mira d’utilitzar sempre l’oli recomanat pel fabricant. La salut del teu cotxe ho agrairà.

2- Canviar el filtre i l’oli periòdicament: Mantenir el mateix oli durant molt de temps pot acabar deteriorant altres components del cotxe.

Si malgrat haver llegit el nostre post segueixes tenint dubtes sobre l’origen de la fuga d’oli del teu cotxe, no hi dubtis ni un moment i acosta’t tan aviat puguis al teu mecànic de confiança.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *