estalviar gasolina

Si t’acabes de treure el carnet i el més gran dels teus mal de caps és com fer-t’ho per costejar-te la gasolina que xucla el cotxe cada mes, no pateixis, estàs al blog perfecte ☺

El cost de la gasolina la llarg dels darrers anys no ha parat de créixer i cada vegada resulta més complicat desplaçar-se en cotxe degut a l’increment considerable del preu de la gasolina a tot Europa. Omplir el dipòsit de gasolina representa una despesa important a final de mes, per tant, és important conèixer alguns trucs per tal d’estalviar en el seu consum. Son molts els hàbits i vicis que anem adquirint a mesura que van passant els anys i els quilòmetres al volant. Alguns generen confiança però també n’hi ha que ens suposen un consum extra que notem cada vegada que hem d’anar a la gasolinera.

Si féssim un resum de la despesa anual en combustible ens posaríem les mans al cap, així que fem un repàs dels nostres mals hàbits al volant per tal de donar-los la volta i posar-los en positiu per tal d’estalviar en combustible:

– Oblída’t de fer accelerades: A l’hivern quan arranquem el cotxe després d’haver passat moltes hores parat el motor està fred i necessita uns minuts per a que tots els seus circuits preguin la temperatura òptima per funcionar. A vegades tendim a pensar que si fem unes quantes accelerades amb el motor en fred aconseguirem escalfar el cotxe abans, quan el què realment estem fent es revolucionar el motor i malgastar carburant.

– Sistema Start&Stop: És un sistema que ja s’està aplicant a la majoria de cotxes nous que estan sortint al mercat. Gràcies a aquest sistema el cotxe para el motor el temps que està parat evitant d’aquesta manera el consum de combustible. Si el teu cotxe no compta amb aquest sistema, don’t worry! També ho pots fer tu de forma manual simplement girant la clau del contacte 😉

– No apuris les marxes: És important canviar de marxa quan toca per tal d’estalviar combustible. Caure en el ralentí o revolucionar el cotxe és despesa segura.

– Aprofita la inèrcia del cotxe: Molts conductors tendeixen a pitjar el pedal de l’accelerador fins que arriben al semàfor i aleshores frenen en sec. Error! Si vols estalviar en combustible aprèn a jugar amb les inèrcies del teu vehicle i treu el peu del pedal de l’accelerador i deixa que el cotxe perdi velocitat de forma natural si saps que has de frenar en breu.

– Realitza periòdicament al manteniment del cotxe: Per tal d’estalviar en combustible el motor ha d’estar sempre en un estat òptim, així com tota l resta de components que l’acompanyen. Si compleixes amb els períodes de manteniment recomanat pel fabricant del cotxe l’estalvi en gasolina està assegurat.

– Revisa els teus pneumàtics: Si els teus pneumàtics estan més alts o més baixos de pressió o tenen alguna irregularitat no treballen adequadament i això es nota amb el consum de combustible.

– Encén els sistema de refrigeració o calefacció quan el cotxe estigui escalfat: Tant la calefacció com l’aire condicionat necessitem que la mecànica del cotxe hagin agafat temperatura per a funcionar correctament.

– Puja les finestretes: Si vas per ciutat i no hi ha gaire contaminació al teu voltant no hi ha problema, però per carretera i a major velocitat portar les finestres abaixades trenca el flux de l’aire per la carrosseria i es genera un fre que obliga a u excés del treball del motor, que es nota sobretot al nivell del dipòsit.

– No excedeixi el pes del cotxe amb coses inútils: El pes afegit al cotxe provoca que el motor s’hagi d’esforçar més per moure un espai que pesa més. Alguns estudis calculen que per cada 100 quilos el consum augmenta un 5%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *