novell en moto

Tots hem estat novells en moto alguna vegada després de passar per l’autoescola i sempre és d’agrair que aquells que ja hi han passat abans ens aconsellin sobre tot allò que hem de tenir en compte per a no cometre els mateixos errors que ells.

La veritat és que les dades no acompanyen als motoristes… Segons un estudi de la OMS (Organització Mundial de la Salut) els conductors de motos, juntament amb els vianants i els agents de seguretat, són els que tenen un risc més alt de patir un accident de tràfic.

No és gens encoratjador, així que és important repassar sovint els errors més habituals i alguns consells de circulació en moto per a evitar possibles accidents. Pren nota!

Conèixer bé la teva moto: La majoria de nosaltres ens comprem la moto i ni tan sols sabem ben bé com funciona… I és molt important llegir el manual abans de conduir-la, ja que hi trobaràs consells importants sobre la seva conducció i manteniment. No totes les motos són iguals!

Realitzar correctament el manteniment: De la mateixa manera que el cotxe, o qualsevol altre vehicle, el manteniment de la moto és essencial per tal d’evitar accidents. El desgast dels seus sistemes pot ser la causa de situacions de perill.

Comprar l’equipament adequat: A la moto no hi pugem per a presumir. Per tant, és important escollir equipament homologat. Quan hagis de prendre una decisió passa per davant la seguretat al disseny. Recorda que en moto tu ets la carrosseria, així que la millor opció és escollir roba adequada i apostar per un bon casc.

Conduir una moto de mida adequada: A vegades el nostre gust ens fa escollir motos més grans del què podem controlar i això és un gran error pel què fa a seguretat.

No estar atent als moviments de la resta de vehicles: Tant si anem en moto com en qualsevol altre vehicle sempre hem d’estar atents del què passa al nostre entorn. Fixar-nos bé en el moviment que realitza un altre conductor ens pot permetre anticipar-nos a un gest inesperat.

Conduir a massa velocitat amb excés de confiança: No cal ni esmentar que conduir a gran velocitat sobre dues rodes implica una sèrie de perills, i més si et confies massa. Ni els conductors de motos més experts es confien prou de la moto perquè saben que en carretera és millor mantenir-se atent.

Entrar bé als revolts: Agafar un revolt correctament en moto requereix de tècnica i força pràctica. Així que, per tal d’evitar ensurts, comença per estar tranquil i entrar a la velocitat adequada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *