frens cotxe

Tots sabem la importància que tenen els frens en un cotxe i el valor de revisar el seu estat periòdicament, ja que qualsevol fallada pot resultar fatal. De tota manera, no tots tenim ni hem de tenir coneixements de mecànica per dominar com funciona cada peça del vehicle. Però hi ha una sèrie de símptomes que poden indicar-nos que alguna cosa no va bé als frens del cotxe. Presta atenció i no et despistis 😉

Sorolls: Si escoltes un soroll grinyolant, els frens del teu cotxe no estan bé. La resposta podria estar als pedals que potser estan desgastats, que els discos estiguin oxidats, que hi hagi un error de muntatge o que el caliper (on s’ubiquen les pastilles i els pistons de fre) estigui defectuós. Si les pastilles o els pistons estan desgastats poden substituir-se fàcilment, sense necessitat de canviar el caliper totalment.

Encesa d’un indicador: És molt estrany que s’encengui un indicador al comandament del cotxe sense que trobis el motiu pel qual passa.

El cotxe es desvia: Vés amb molt de compte si el teu cotxe es desvia quan intentes frenar, no aconsegueixes fer-ho amb precisió o si un pedal s’enfonsa quan el pressiones com si estigués trencat o bloquejat. Presta atenció també al nivell de líquid dels frens que gasta el teu automòbil.

Vibracions: No és normal que quan frenes la direcció del cotxe o el pedal de fre vibrin. Això vol dir que els discos de fre estan malmesos. No confondre amb la vibració que produeix l’ABS en una frenada en la qual es bloquegen les rodes.

En termes generals, revisa periòdicament el teu vehicle i, especialment, fes-ho davant del menor símptoma de fallada. No forcis molt el cotxe, condueix-lo amb prudència i comporta’t com un conductor responsable al volant, sense fer maniobres estranyes. A més procura evitar el sobreescalfament i vigila sempre els indicadors del comandament i les alertes que aquests facin.

 

Més info

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *