conduir de nit

Hi ha molta gent que prefereix conduir de nit per evitar-se tràfic i poder viatjar amb la tranquil·litat i serenitat que ofereix la foscor. Però hem de tenir en compte que conduir de nit també multiplica els perills amb els que ens podem trobar durant la conducció. De fet, un 42% dels accidents de tràfic es produeix durant la nit, una dada que demostra els riscos de conduir durant aquesta franja horària.

I per què la majoria d’accidents es produeixen a la nit, tenint en compte que durant aquesta franja horària disminueix el tràfic notablement? Doncs perquè la menor visibilitat provoca que haguem d’estar més concentrats, cosa que fa que ens cansem amb més facilitat i ens costi d’advertir qualsevol signe de somnolència. La majoria de vegades els conductors no parem atenció a aquests fets i la rellevància que tenen davant una conducció segura.

Per això, si ets d’aquells que prefereixen la nit per las seus desplaçaments, no et perdis els següents consells que t’oferim per tal que puguis seguir fent-ho de la manera més segura:

Conduir a una velocitat més baixa que durant el dia: A menys visibilitat menys velocitat. No et deixis portar pel fet que la carretera estigui pràcticament buida i augmentis la velocitat. Has de tenir en compte que has de ser capaç de parar el cotxe en sec, dins del camp de visió que ofereixen les llums del cotxe, si es produeix un imprevist.

Estar més atent: Has de mirar més sovint els retrovisors per anticipar-te a qualsevol situació.

Descansar més sovint: El més aconsellable es fer més parades per descansar durant la nit. La recomanació és cada hora i mitja.

Augmentar la distància de seguretat: La distància de seguretat ha de ser major durant la nit com a mesura de prevenció davant de qualsevol situació.

– Airejar l’interior del cotxe: No és bo conduir amb massa escalfor ja que pot produir somnolència. El millor és tenir la finestreta una mica abaixada per a que sentis l’aire fresc a la cara.

Condueix amb música o mantenint una conversa tranquil·la: És convenient que escoltis música o la ràdio o bé mantenir una conversa amb el copilot per tal d’evitar les ganes de dormir.

Revisar alçada dels llums davanters: Abans de començar un viatge comprova l’alçada dels llums davanters de manera que el camp de visió sigui correcte.

Ràpida reacció davant dels enlluernaments: Si un cotxe ens enlluerna el més correcte és reduir la velocitat, enganxar-se al costat dret del carril i girar la vista cap a la dreta per no trobar-nos amb la llum de cara.

Reduir la velocitat segons la meteorologia: Si ens trobem amb mal temps durant el viatge, ja sigui pluja, boira, vent o neu, hem de mantenir una velocitat baixa i sostinguda, evitant accelerar de cop o trepitjar el fre.

Aturar-nos si sentim fatiga o somnolència: Al més mínim signe de son hem de parar immediatament i dormir durant uns vint minuts per a poder continuar la marxa sense perill o bé ingerir algun aliment o beure alguna beguda estimulant. Quedar-se adormit al volant és una de les principals causes d’accident durant la nit.

Per a més informació consulta els consells de la DGT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *