conducció sostenible

Cada vegada hi ha més sensibilització per a l’ús d’un transport net a les ciutats i cada vegada més ofertes i més varietat de cotxes híbrids i elèctrics per tal de reduir les emissions de CO2 y NOx a l’atmosfera.

Som conscients que no serà fàcil canviar tota la flota de vehicles, però si vols contribuir amb el teu granet de sorra a fer d’aquest un món millor, sí que et podem oferir una sèrie de senzills consells que t’ajudaran a conduir d’una forma més sostenible. A més, d’aquesta manera també donaràs suport a les diferents campanyes de sensibilització promogudes per les institucions i així ajudar a impulsar l’ús de mitjans de transport respectuosos amb el medi ambient.

– Evita pesos innecessaris al vehicle. Cada 100kg el consum del cotxe augmenta un 5%.

– Revisa la pressió dels pneumàtics. L’equil·libri és la clau perquè si la pressió és interior a la indicada pel fabricant el consum de combustible pot augmentar fins a un 3%, a més de córrer el risc de patir una punxada.

– Planifica la teva ruta. Aquesta és una qüestió fonalmental a l’hora de conduir de forma eficient. Si evites hores puntes i tens la ruta ben planificada t’estalviaràs temps i diners.

– Posa marxes llargues i procura dur una velocitat uniforme. Portar un ritme homogeni, evitant frenades i accelerades brusques, reduirà les emissions de manera significativa.

– Conducció segura. Guardar les distàncies i parar el motor en parades de més d’un minut també ens farà estalviar carburant i alhora emissions.

– Si el desplaçament que has de fer és curt, millor deixa el cotxe aparcat i ves caminant.

– No abusis del climatitzador o aire condicionat. El seu ús pot augmentar la despesa de combustible en un 25%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *