conduir muntanya

Si t’agrada conduir i els caps de setmana per tu no són res si no és a la muntanya, a Fik volem que estiguis ben atent als consells que t’oferim per fer la teva conducció per aquestes zones més segura i plaent.

La difícil topografia del terreny fa que haguem de prendre certes mesures a l’hora de conduir. Ens podem trobar amb trams de revols, pendents, o canvis de rasant que afecten molt directament a la nostra conducció.

A més, a les carreteres de zones de muntanya hi ha bastantes possibilitats de patir imprevistos pel clima (pluges abundants, vent, boira, neu…) La calçada pot tornar-se relliscosa reduint la seva adherència en algunes zones, a més de reduir-se la visibilitat.

Per tant, és important que coneguis alguns consells bàsics a l’hora d’emprendre qualsevol sortida a la muntanya:

Revisa el teu vehicle abans d’emprendre el viatge: Assegura’t que tots els elements del vehicle estan en perfecte estat. Tingues en compte que qualsevol trajecte en carreteres de muntanya desgasta molt més el cotxe que en un recorregut normal.

Omple el dipòsit de combustible: En aquestes zones hi ha pocs llocs per a repostar, per això és millor que no t’arrisquis a quedar-te amb el dipòsit buit a mig trajecte.

Adapta la velocitat a la carretera: A l’hora de pujar un port de muntanya s’ha de fer a una velocitat moderada y a la mateixa marxa, mirant de no pitjar gaire el fre. Així el cotxe patirà menys i no consumiràs massa combustible. Has de tenir en compte que en pendent el pes de cotxe va endarrere i si condueixes a una velocitat massa elevada, al prendre qualsevol revolt, el vehicle podria no girar correctament posant en perill la teva seguretat.

Pren correctament els revolts: Adapta la velocitat i pitja el fre sempre que sigui necessari abans d’entrar a revolts pronunciats.

Avança de forma segura: Moltes carreteres de muntanya són de doble sentit i no mostren correctament senyalats els carrils a la calçada. Per això és molt important circular sense envair el carril contrari i avançar només quan tinguem les condicions de seguretat i visibilitat adequades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *