estat pneumàtics

Com ja deveu saber per tot el què us expliquem a l’autoescola, els pneumàtics són una de les parts més importants del vostre vehicle. El seu correcte manteniment ens ofereix seguretat al volant, tant que s’ha tornat una obligació que, si es passa per alt, pot ser durament sancionada. Per tant, és molt importat comprovar sovint el seu estat.

Així que, per a evitar una bona multa, avui us mostrarem com prevenir el desgast dels vostres pneumàtics i us informarem de les possibles sancions.

La nostra seguretat al volant és el més important, i gran part d’aquesta seguretat depèn de l’estat dels nostres pneumàtics per a que mai fallin i puguem estar segurs en qualsevol estat de conducció. Un mal estat dels teus pneumàtics és un perill per a tu y per a la resta de conductors de la carretera. Així que, si us plau, pren mesures!

Hi ha tres regles bàsiques de manteniment de pneumàtics que has de tenir molt en compte: comprovar periòdicament la pressió, buscar imperfeccions visuals i controlar el seu desgast.

Testimoni de desgast: Així pel nom segur que no us recorda a res, però el testimoni de desgast és aquella peça de goma d’uns 1,6mm d’espessor que està incrustada al fons de les ratlles principals del pneumàtic. Aquesta és la manera més senzilla de comprovar l’estat dels nostres pneumàtics. Si aquest testimoni està desgastat o ja ni existeix és un motiu evident que ens diu que hem de canviar els pneumàtics per uns de nous.
D’altra banda la profunditat de les ratlles principals dels pneumàtics també ens parlen del seu estat. Si la seva profunditat és escassa és un bon moment de canvi.

Truc de la moneda: Un truc molt senzill per saber si la profunditat de les ranures és adequat és el famós truc de la moneda. El cas de pneumàtics d’hivern la clau estar en introduir una moneda d’1 euro en una de les ranures. Si el groc del voltant de la moneda és molt visible, t’hauràs de plantejar un canvi de pneumàtics. En el cas de pneumàtics d’hivern es tractaria de fer el mateix però amb una moneda de 2 euros. Si la part platejada sobresurt de la ranura, significa que el pneumàtic està desgastat.

Multes per portar els pneumàtics desgastats

Com ja us hem dit al principi, portar els pneumàtics desgastats pot comportar suculentes multes. La xifra per infringir la normativa de portar els pneumàtics en bon estat pot ascendir als 200€ per cada pneumàtic afectat. I si la policia considera que els desgast dels teus pneumàtics és sever pot, fins i tot, immobilitzar el teu vehicle. Amb la qual cosa et pot sortir més cara la multa que no pas el fet de canviar els pneumàtics quan toca 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *