frenada al terra

El fre motor és una tècnica per a reduir la velocitat del nostre cotxe gràcies al motor del cotxe i sense fer servir en cap moment els frens de les rodes. És una tècnica molt utilitzada sobretot en vehicles grans com els camions i autobusos.

Gràcies a aquesta tècnica, aconseguirem reduir el consum de combustible i, a més, oferirem una major durada a les pastilles de fre del nostre vehicle. Si no sabeu com i quan fer-lo servir atents al post.

Si, per exemple, ens apropem a un semàfor, enlloc de frenar de cop o d’emprar els frens suaument fins arribar al semàfor, el què podem fer és anar reduint les marxes progressivament. D’aquesta manera el cotxe, poc a poc, anirà disminuint la velocitat. Per aturar el cotxe completament sí que serà necessari trepitjar el pedal de fre, però molt menys temps, i per tant amb menys desgast que si ho fem de la manera tradicional.

De tota manera, no tot són avantatges, ja que utilitzant el fre motor també podem desgastar prematurament l’embragatge del cotxe. Així que hem de mirar de fer-ho amb delicadesa per tal de minimitzar aquest desgast.

Hem d’anar amb compte perquè no podem fer servir sempre el fre motor per sistema. Tot depèn de la velocitat a la que estiguem circulant en cada moment. Si circulem molt alts de voltes i baixem una marxa per utilitzar el fre motor, el més probable és que passem de voltes el motor del nostre cotxe amb les greus conseqüències que això pot tenir com, per exemple, el trencament d’una part mecànica important.

És recomanable utilitzar aquesta tècnica quan circulem a baixa o mitjana velocitat ja que, encara que disminuïm una velocitat, el vehicle podrà assumir perfectament el nou règim de gir del motor.

Si es realitza correctament, el fre motor és una tècnica que té més beneficis que inconvenients, de manera que hem de practicar per a millorar-la i d’aquesta manera estalviar combustible i també disminuir el desgast dels frens. A més, és ideal conèixer aquesta tècnica en cas de problemes greus amb els frens durant la circulació per tal de saber com reaccionar sense nervis ni estrès.

Font: actualidadmotor.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *