cotxes automàtics

Els cotxes automàtics cada vegada estan més en boga, ja que els seus preus són molt més assequibles i s’estan adaptant a tot tipus de butxaques. I és que això de conduir amb la comoditat de no haver d’estar atent a les marxes resulta un gran què pels conductors d’avui dia. Però, justament, aquest fet és el que crea l’imaginari de que conduir cotxes automàtics és fàcil, quelcom que està molt lluny de la realitat per a tots aquells acostumats des de sempre a la transmissió manual.

Com tots més o menys sabeu, els cotxes automàtics prescindeixen del pedal d’embragament i de marxes. Només tenen el pedal de fre i d’acceleració possibilitant que aquest tipus de vehicles no es calin en no haver de realitzar la transició duna marxa a l’altre de manera manual. Però conduir aquest tipus de cotxes requereix una mica de paciència per adaptar-se a no fer servir el peu esquerra (el peu de l’embragatge) per a res. Veuràs que de bon principi faràs més d’una frenada en sec, justament per aquesta falta de costum. Tranquil, en aquest post t’oferirem uns quants consells per a que l’adaptació no sigui gaire traumàtica… 😉

Llegeix el manual: Això és quelcom que gairebé ningú fa i que, precisament, és tasca imprescindible. Segons la marca i el model hi ha diferents tipus d’automòbils automàtics, per tant, no està de més llegir el manual per a prendre les millors decisions per a optimitzar el rendiment del cotxe.

Què fem amb el peu de l’embragatge?: Oblida el teu peu esquerra i mira de mantenir-lo en posició plegada per a que no tinguis la temptació de fer-lo servir. Lliga’l imaginàriament al seient del cotxe. Només hauràs d’emprar el peu dret per a moure’t entre les opcions d’acceleració i fre.

Pren el control del cotxe: Per començar a dominar el vehicle comença per atansar-te a un indret amb poca circulació (per exemple una urbanització) i vés fent proves amb el cotxe, frenant amb petits impulsos del pedal i vés intercalant-ho amb acceleracions per anar acostumant el peu a aquests dos pedals de manera natural, prenent el control del cotxe.

Altres opcions disponibles de marxa: La palanca de canvis automàtica, a banda de tenir les opcions de parada i conducció, també té les de marxa enrere i les de velocitats especials, com per exemple les del mode pluja o condicions adverses, amb les quals no necessitaràs estar frenant constantment. Activant una opció com aquesta el cotxe desaccelerarà i no augmentarà la velocitat encara que vagis en baixada. Són opcions per no abusar del fre en excés i que eviten escalfar-lo.

Com posar a rodar el teu cotxe?: Tan sols has de pitjar el fre, treure la palanca de la opció P (park) i posar-la en l’opció D (drive) mentre progressivament vas deixar anar el fre i veuràs com a mesura que treus el fre el cotxe comença a moure’s endavant. Per a fer marxa enrere has de fer els mateixos passos però passant de la opció P a la opció R (reverse).

Gaudeix més del paisatge: Tot i que s’ha d’estar sempre amb els 5 sentits a la carretera, el cert és que el fet de no haver d’estar pendents del canvi de velocitats constantment permet prestar més atenció a altres factors necessaris per a una conducció segura presents al paisatge que ens rodeja, cosa que fa que també puguem gaudir-lo més i millor.

Seguretat fins i tot el parada: Si aparquem el nostre cotxe a qualsevol lloc no és suficient posar el fre de mà. La millor forma de fer-ho és accionant la opció P (park) amb el fre de mà posat. D’aquesta manera la transmissió automàtica no farà cap esforç addicional i evitarem possibles accidents i desgast de la transmissió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *