moto neu i gel

Sí, pot semblar una bogeria, però és molt probable que si vas en moto en zones fredes et pugui sorprendre la neu i el gel en carretera. És per això que és important que sàpigues bé com reaccionar si no vols tenir un bon ensurt.

Per tant, per tal que no hi hagi sorpreses el punt més important és estar ben preparat. Seria una imprudència emprendre un viatge en moto que contempli el pas per diversos ports de muntanya a l’hivern i amb avís de nevades. Amb tota la informació que tenim al nostre abast les prediccions en meteorologia avui en dia són gairebé carteres. Així que, si estàs pensant en realitzar un viatget en moto de cara al proper pont de desembre equipa’t com cal!

El millor consell per conduir en moto si et sorprèn la neu o el gel en carretera és utilitzar bé el cap. Si la neu està molt trepitjada, hi ha molt gel compactat i sense traçades no tens res a fer. Consell? Para allà on puguis fins que les condicions et permetin prosseguir amb el viatge o bé dona mitja volta. En situacions tan complexes no podràs ni mantenir l’equilibri.

D’altra banda, l’avantatge que ofereix la moto respecte a la resta de vehicles de 4 o més rodes és que és molt més àgil a l’hora d’escollir per on passar. Per tant, si no tens més opció que seguir, mira de fer-ho pel traç més net i en contacte amb l’asfalt, pel qual hagin passat més vehicles, ja que hi haurà més adherència. Això sí, hauràs d’anar amb molt equilibri.

Lamentablement no existeix quasi cap proveïdor que hagi creat uns pneumàtics de neu per a motos. Michelin va llançar uns pneumàtics de ciutat, però només són per scooters. Alguns motociclistes empren el truc de les brides per tal d’aconseguir major adherència amb neu, cadenes a la roda de darrere o, fins i tot sprays o “cadenes líquides” que quasi no serveixen per res si vas en moto.

Si per a t u és un problema renunciar a al moto en el teu dia a dia, et deixem alguns consells per si et trobes en aquest tipus de situacions típiques de l’hivern:

– No corris.
– No toquis gaire el fre i condueix amb suavitat.
– Evita les zones en ombra, amb asfalta brillant o molt desgastat.
– Porta sempre la marxa més llarga possible.
– Cos relaxat sobre la moto i amb control sobre el manillar.
– Millor conduir sense control de tracció i sense ABS.
– Condueix tranquil i preveu que tinguis un bon espai per si es produeix una caiguda, que no hi hagi conseqüències.
– No intentis mai posar-te sobre una placa de gel.

Sense dubte la millor manera d’agafar pràctica per conduir en aquest tipus de situacions es amb una moto de camp. Els camins, la terra, el fang i la neu son la millor escola per controlar el gas i el nostre cos sobre dues rodes.

I per acabar, recordar-te des de l’autoescola que si creus que no podràs controlar la situació, utilitza el cap, para la moto i busca un bon refugi.

Més info

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *