conduir neu

El més recomanable seria fer cas a Protecció Civil i no agafar el cotxe si no és estrictament necessari en episodis de neu. Però si no et queda més remei, t’has quedat atrapat i no tens cadenes a mà aquí et deixem uns quants consells per a fer la teva conducció sobre neu una “mica” més segura:

– Procura tenir ple el dipòsit de combustible de gasolina per si un cas quedessis atrapat per la neu. Així podràs utilitzar la calefacció.

– Els pneumàtics d’hivern són una excel·ñent opció quan les condicion climàtiques són adverses. Quan la temperatura baixa de 7 graus és més que recomanables fer-los servir. Per tant, si viuen en zones fredes o en alçada pensa a fer-los servir sempre a l’hivern.

– Realitza una conducció suau i evita dona volantades. És molt fàcil derrapar a l’hora de conduir sobre neu i sense cadenes.

– Si el cotxe derrapa, mantingues la calma i confia en el control d’estabilitat del teu vehícle. Si el teu cotxe no disposa d’aquest element de seguretat, intenta mantenir la trajectòria del vehícle fent moviments suaus al volant.

– Fes servir sempre els frens amb molt de compte i no facis frenades brusques.

– Intenta circular amb la marxa més llarga possible i fes-ho en un nivell baix de revolucions.

– Si el teu cotxe és diesel pots moure’l a baixes velocitats sense pitjar l’accelerador. Comprovaràs que començarà a moure’s millor que si el pitges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *