Islandia

Si la teva destinació de vacances és Islandia i la teva idea és recorre’t el país de punta a punta en cotxe, has de tenir en compte una sèrie de consells abans de posar-te davant del volant. Malgrat el paisatge és preciós i salvatge pot contenir alguns perills i dificultats que segur no t’has trobat a d’altres països.

La majoria de les carreteres de muntanya i carreteres de l’interior del país són de graveta. El revestiment d’aquestes carreteres sovint està solt, sobretot a les cunetes, per la qual cosa cal conduir amb molta prudència i reduir la marxa a l’hora de creuar-se amb un altre vehicle. Les carreteres de muntanya normalment són estretes i no han estat dissenyades per córrer.

El mateix passa amb molts ponts que són tan estrets que no permeten l’encreuament de dos vehicles alhora. A més, a banda de no estar asfaltades, aquestes carreteres solen ser tortuoses. Procureu, doncs, anar a menys velocitat que a la carretera principal i tingueu en compte que els viatges per aquestes carreteres poden durar més del que s’esperava. Per a informació sobre l’estat de les carreteres: Tfono: + 354-1777, diàriament de 08:00 a 16:00. www.road.is. La longitud total de la Carretera de Circumval·lació (Carretera Nacional No 1) és de 1.339 quilòmetres. La velocitat màxima autoritzada en nuclis de població és de 50km / h; a les carreteres nacionals de grava és de 80km / h; a les asfaltades, de 90km / h.

ATENCIÓ
Els senyals indiquen, per exemple, corba perillosa, però no acostuma a haver senyals especials indicant que s’ha de reduir la velocitat. Adapta, doncs, la velocitat del teu vehicle a les condicions de conducció. Els llums d’encreuament són d’ús obligatori tant de dia com de nit i també ho és el cinturó de seguretat en els seients davanters i en els posteriors. A Islàndia, conduir fora de les carreteres o pistes senyalitzades està prohibit per llei. La legislació islandesa prohibeix taxativament conduir sota els efectes de l’alcohol.

CARTA VERDA
Quan viatgis per Islàndia en el teu propi cotxe, has d’anar proveït de la Carta Verda o d’algun altra assegurança que cobreixi a tercers, excepte els ciutadans dels següents països i territoris: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Croàcia, Xipre, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Finlàndia, França, Gibraltar, Gran Bretanya, Grècia, Holanda, Hongria, Irlanda, Irlanda del Nord, Illa del Man, Illes del Canal, Illes Fèroe, Itàlia, Liechtenstein, Luxemburg, Mònaco, Noruega, Portugal, La República Txeca, San Marino, Suècia, Suïssa, el Vaticà.

ESTACIONS DE SERVEI / BENZINERES
A l’àrea urbana de Reykjavík, la majoria de les estacions de servei estan obertes a les 23:30. L’horari en la resta del país pot variar d’un lloc a un altre. Moltes estacions a l’àrea de Reykjavík, i als pobles més grans d’Islàndia, tenen expenedors automàtics funcionant després de tancar, que accepten les principals targetes de crèdit, així com paper moneda del país.

OBERTURA DE LES CARRETERES DE MUNTANYA
La majoria de les carreteres de muntanya romanen tancades fins a finals de Juny i, fins i tot més, a causa del desglaç, la humitat i la inconsistència del terreny que les fan impracticables. Quan s’obren a la circulació, moltes són aptes només per a vehicles tot terreny. Per a algunes rutes muntanyoses s’aconsella viatjar en comboi de dos o més vehicles. De la mateixa manera, abans d’emprendre un viatge a l’interior mira de rebre el màxim d’informació sobre l’estat de les carreteres a través d’una agència de viatges, una oficina de turisme o del Servei d’Informació de la Direcció General de Carreteres, tfono .: + 354- 1777, diàriament de 08: 00-16: 00. www.road.is. T’aconsellem portar sempre un mapa detallat de zona.

Obertura d’algunes de les carreteres de muntanya

– Prohibit conduir fora de les carreteres –

MAPES
Els mapes són necessaris per a garantir un viatge agradable i segur per Islàndia. Demaneu mapes de carreteres i del país en les oficines de turisme locals, llibreries i estacions de servei (gasolineres).

Més info a visiticeland.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *