apps-ciclistes

Si ets ciclista, conductor, vianant o totes les opcions juntes aquestes aplicacions que et mostrarem són perfectes per a tu. Es tracta d’apps per a ciclistes i conductors amb les quals es pretén reduir l’alt índex de sinistralitat en ciclistes a les carreteres, tot reforçant la seguretat vial.

La idea és que, tant si ets ciclista com conductor, puguis gaudir de l’asfalt sense por a través d’aquestes apps totalment gratuïtes que podràs fer servir tant quan li dones als pedals com quan condueixes el teu vehicle.

Aquestes aplicacions adverteixen als conductors de la presència de ciclistes propers al seu vehicle amb una senyal acústica que permet anticipar qualsevol maniobra, com reduir la velocitat davant la presència de ciclistes, especialment en punts més difícils com revolts, túnels o creuaments amb poca visibilitat.

L’app BikenearU ofereix dues modalitats: ruta en bicicleta o ruta en cotxe.
En mode ciclista, BikenearU enviarà la teva posició al servidor per a que la resta d’usuaris conductors siguin alertats. En mode conductor seràs notificat automàticament dels ciclistes presents a les immediacions. El seu sistema de geolocalització envia als servidors de l’aplicació la posició dels usuaris i rastreja la velocitat de manera que, si hi ha algun perill, l’app avisa mitjançant un missatge sonor al conductor que ha d’extremar la precaució.

Spotter.Bike funciona de forma similar a BikenearU, el sistema de geolocalització del quan permet a més conèixer la posició exacta dels usuaris al mapa identificant-los amb el símbol de cotxe o bicicleta. A més, continua activa fins i tot amb el telèfon bloquejat i el seu botó “Stby” permet detenir l’app en moments que no es necessiti per a reduir el consum de bateria.

Comobity està pensada també per a vianants. Així que quan hi accedeixes podràs escollir entre tres categories: conductor, ciclista o vianant. En aquest moment l’aplicació començarà la seva feina avisant-te convenientment, mitjançant una notificació de veu, si t’apropes a una zona en la que has de tenir cura tant si ets ciclista, com si vas en cotxe o caminant. De la mateixa manera, hauràs d’indicar, des de la pròpia aplicació, si hi ha algun obstacle que t’impedeix el trànsit. L’aplicació està disponible per a totes les vies interurbanes del territori nacional.

Totes aquestes aplicacions persegueixen impedir més accidents amb ciclistes a les carreteres. A més, promocionen que el seu ús s’estengui entre ciclistes i conductors en les seves sortides per vies en les que poden circular bicicletes i establir un estàndard de seguretat vial, de manera que es puguin trobar altres apps amb les mateixes característiques.

Tant conductors com ciclistes, i també com a vianants, hem de prendre consciència d’aquest tipus d’accidents que es poden i s’han d’evitar i aquestes aplicacions poden ser una bona solució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *