sopar d'empresa

Com cada any quan arriben aquestes dates prenadalenques, les campanyes de tràfic incrementen les seves accions per tal d’evitar mals majors en dies en els que s’acostuma a sortir i beure més del compte.

Els dinars i sopars d’empresa, d’amics i familiars estan a l’ordre del dia. És per això que durant aquestes properes setmanes els cossos de seguretat engegaran operatius especials amb intensificació notable dels controls d’alcoholèmia i consum de drogues.

Segons les darreres dades del 2016, es realitzaran aproximadament més de 25.000 proves diàries a les nostres carreteres per a vigilar les conseqüències dels dinars i sopars nadalencs. D’aquesta manera es pretén conscienciar als ciutadans que l’alcohol, la conducció i el consum de drogues acostumen a ser sinònim de mort.

L’objectiu no és altre que reduir la sinistralitat, al mateix temps que es consciencia a la gent sobre el compliment de la normativa vigent. En aquest sentit, i com a apunt positiu, cal destacar que en les darreres campanyes s’ha pogut constatar que molta gent evita prendre’s aquell últim “chupito” o aquella última copa o bé tendeixen a canviar el vi per d’altres begudes sense alcohol. A més, també s’ha tornat habitual que s’opti per la figura del conductor alternatiu, de manera que a l’hora de conduir ho fa una persona que no ha begut. Tots ells, aspectes que demostren que aquestes campanyes funcionen.

És important tenir en compte que aquells conductors temeraris que donin positiu als controls d’alcoholèmia i drogues s’exposen a multes que poden portar emparellada una despesa econòmica més la pèrdua de punts i, fins i tot, del carnet, a més de treballs en benefici de la comunitat. I en casos molt extrems a pena de presó.

Així que, si aquests propers dies sortiu de dinar o sopar d’empresa, o bé opteu per un conductor alternatiu que no begui o… No bebeu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *