Les senyals dels agents de trànsit

Són moltes les vegades que ens trobem en una situació en què un agent de trànsit ens fa algun tipus de gest i no sabem com reaccionar: si hem de parar, si podem circular, etc. Hem d’estar molt atents a les senyals que ens fan.

Per tant, acte seguit, us presentem unes quantes senyalitzacions per a ajudar-vos quan us trobeu en alguna situació amb un agent.

Abans que res, és molt important saber que les senyals que ens facin s’han d’obeir el més ràpid possible, tant pot ser per una emergència com per desembossar el trànsit en un lloc en concret, per tant es molt important la rapidesa de reacció per part nostre.

Hem de saber que un agent de policia passa molt temps per a preparar-se, a part de passar un rigorós i intens entrenament abans de sortir al carrer. La seva funció principal és la regular l’ordre i fer complir les senyals de trànsit.

Braç aixecat verticalment: obliga a tots els que veuen l’agent de front a aturar-se immediatament en la línia més propera de la calçada o, si no n’hi ha, davant l’agent o on et digui ell. Si es tractés d’una intersecció t’hauràs d’aturar abans d’entrar-hi.

brazo levantado vertical

Braç aixecat vertical

Un braç aixecat i l’altre extens: significa que tant s’han d’aturar els del davant de l’agent com els del darrere seu. ATENCIÓ: no està ordenant res als que el veuen de perfil.

Un braç aixecat i l'altre extens

Un braç aixecat i l’altre extens

Moure el braç cap endavant amb una llanterna: significa que pots continuar, que circulis. Si l’agent mou el braç amb la llanterna des del darrere amb direcció cap a endavant pots continuar amb precaució sense aturar-te.

Braç cap endavant amb una llanterna

Braç cap endavant amb una llanterna

Braç cap amunt i assenyalant: el braç de la gent haurà d’estar estès cap amunt, en diagonal i assenyalant amb el dit índex. Quan et trobis amb això hauràs d’abandonar el carril on estàs. S’utilitza molt per a evitar qualsevol problema que hi pugui haver en aquell carril.  És probable que l’agent et senyali, després, el lloc on aturar el cotxe.

Braç cap amunt i assenyalant

Braç cap amunt i assenyalant

Balanceig d’una llum: el balanceig ha de ser de dalt cap avall i obliga a aturar-se només al vehicle que li esta fent la senyalització. També funciona per als vianants.

balanceig d'una llum

balanceig d’una llum

Moure de dalt a baix el braç extens: en aquest cas, l’agent t’està dient que moderis la velocitat a la que estàs. Compte que tant val pels vehicles del seu davant com als del seu darrere.

Modera velocitat

Modera velocitat

Braç aixecat cap amunt amb llanterna: l’agent, en aquest cas, està obligant a aturar-se als vehicles que s’acosten cap a ell. Només els que li vénen de cara.

Aturada

Aturada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *