Carnet conduir camio, camio

Camió

REQUISITS PER A TREURE’S EL CARNET DE CAMIÓ

És molta la gent que està desocupada o a l’atur i treure’s el carnet de camió és una bona entrada o retorn al món laboral. Penseu que el sector del transport de mercaderies va generar un volum de negoci entorn als 55 milions d’euros segons la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials.  A l’autoescola FIK Palafrugell tens 2 opcions:

  • Treure’t el carnet C: amb ell podràs conduir vehicles de més de 3.500 Kg de pes i fins a 9 places, amb o sense remolc que no excedeixi de 750 Kg.
  • Treure’t el carnet C+E: et permetrà conduir tots els vehicles del carnet C amb remolc o conjunt de vehicles que excedeixin de 750 Kg.

Però, quins requisits mínims necessites per a treure’t el carnet de camió? A continuació te’ls detallem tots:

  • Tenir com a mínim l’edat de 21 anys.
  • No estar privat del dret a conduir.
  • Tenir en possessió el certificat mèdic i el permís de conduir de classe B.

A l’haver complert amb aquestes 3 normes, l’aspirant al carnet C haurà de fer un examen de caràcter teòric i un pràctic sobre maniobres en un circuit tancat i més específic en trànsit real. L’examen teòric tipus C consisteix en 20 preguntes tipus test que es pot aprovar amb un màxim de 2 preguntes incorrectes.

A part d’això, també necessitaràs un certificat d’aptitud professional (CAP), després d’haver realitzat un curs de 140 hores i superar un examen amb l’objectiu d’unificar la formació dels camioners. L’Autoescola FIK Palafrugell us ofereix el curs CAP per a així poder permetre que assoliu l’objectiu d’una manera més flexible i còmode. S’ha de tenir en compte que les oportunitats de treball s’han incrementat moltíssim.

També oferim el carnet ADR que és per al transport de mercaderies perilloses. Impartim els següents cursos:

  • Bàsic.
  • Camions cisternes.
  • Explosius.
  • Radioactius.

Un professional del transport ha de ser conscient de la responsabilitat que comporta el transport de mercaderies siguin perilloses o no. Una dada important és que el carnet tipus C caduca cada 5 anys fins que compleixes 65 anys, a partir d’aquesta edat l’hauràs de renovar cada 3 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *