trànsit barcelona

Com ja sabeu, des de principis de mes ja està en vigor la nova normativa de circulació a Barcelona amb les mesures de restricció per als vehicles, per tal de combatre el problema de la contaminació.

Aquestes noves mesures s’aplicaran quan es declarin episodis de contaminació que, lamentablement, cada vegada son més habituals a la capital catalana. L’encarregada de declarar aquests episodis serà la Generalitat, que emetrà un avís 48 hores abans i el confirmarà a 24 hores, de tal manera que hi hagi marge per a que tant les administracions com els ciutadans es preparin. Les restriccions estaran actives entre les 7 i les 20h els dies laborables, de dilluns a divendres, fins que finalitzi l’episodi de contaminació.

En el cas que això succeeixi els cotxes de benzina anteriors al 2000, dièsels d’abans del 2006 i furgonetes prèvies al 1994 no podran circular. La multa que s’imposarà als conductors que no respectin la mesura o no portin l’etiqueta ambiental corresponent durant aquests episodis serà de 100€, però es reduirà a la meitat si es paga immediatament. Això sí, el vehicle no quedarà immobilitzat. Els vehicles que podran transitar són aquells que tinguin l’etiqueta ambiental B (més contaminants), C (menys contaminants), ECO (híbrids) i O (elèctrics).

Segons aquesta normativa es prohibirà circular als vehicles que emeten més contaminants a gairebé tota Barcelona i part dels municipis de l’àrea metropolitana. L’aparcament de l’àrea verda i la zona blava també s’encarirà dos euros l’hora per als no residents en cas d’episodi.

Aquestes mesures restrictives pretenen contribuir a una reducció del 30% de les emissions associades al trànsit viari en el termini de 15 anys per tal d’assolir gradualment els nivells recomanats per l’OMS (Organització Mundial de la Salut). En els propers 5 anys es pretenen reduir aquestes emissions en un mínim d’un 10%.

Enguany encara no s’ha declarat cap episodi de contaminació i es preveu que les mesures només s’hagin d’aplicar un parell de dies l’any com a molt. Malgrat això, si encara no teniu la vostra etiqueta ambiental és important que l’aneu a recollir a qualsevol oficina de Correus, a la Direcció de Trànsit o bé trucant al 060 si no voleu que us enganxin desprevinguts per Barcelona enmig d’un d’aquests episodis sense ella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *