pluja carretera

Sens dubte conduir sota la pluja és una tasca que requereix concentració extra i molta precaució. La pluja és un dels efectes meteorològics que més ens fa la guitza als conductors, més o menys experimentats. La falta de visibilitat sobretot i la disminució de seguretat, degut a un augment de les possibilitats d’aquaplaning i lliscades inesperades, són responsables de la por amb la que circulen la majoria dels conductors davant d’un episodi de pluja.

Per tant, i en vista d’aquest problema freqüent, us volem donar uns quants consells per a que la propera vegada que us hi torneu a trobar circuleu amb més calma, seguretat i confiança.

Estat dels pneumàtics: Revisa l’estat dels teus pneumàtics i comprova que estan en perfecte estat, tant de pressió com de dibuix.

Redueix la velocitat: En episodis de pluja millor conduir a una velocitat més baixa. No només millorarà la visibilitat sinó que, a més, evitarem la possibilitat de lliscades, tindrem més marge per a frenar i gaudirem d’una major adherència en revolts.

Suavitat en la conducció: Evita les frenades brusques, les accelerades o els cops de volant perquè poden provocar la pèrdua de control del vehicle.

Estat de les escombretes: De tant en tant també s’han de canviar per a que l’eixugaparabrises faci la seva feina correctament i ajudi a que la nostra visibilitat sigui màxima en moments claus.

Evita els tolls: Com ja comentàvem al post on us explicàvem com reaccionar davant de l’aquaplaning, el primer que hem de fer és evitar els tolls. Si pots, segueix les roderes del cotxe de davant, ja que així podràs comprovar la quantitat d’aigua del toll per tal de tenir temps de reacció. Recorda no frenar bruscament ni fer girs sobtats.

Augmenta la distància de seguretat: Davant d’un episodi de pluges intenses a la carretera, sempre mira d’augmentar la distància de seguretat amb els altres cotxes per evitar col·lisions en cas de frenada.

Fes-te veure: Si la pluja és molt intensa fes-te veure! Posa les llums de creuament o els antiboira de darrera i sigues ben visible davant de qualsevol eventualitat.

Evita trepitjar les marques blanques de la carretera: Aquestes línies tenen menys adherència a la carretera i poden provocar lliscades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *