mans al volant d'un cotxe

Vivim en una societat dominada per les càmeres. I això ho sabem molt bé els que conduïm a diari i ens creuem tot sovint amb radars que, a banda de pretendre fer-nos més responsables amb la nostra conducció, ens recorden que tota acció té reacció (econòmica).

No hi ha moviment en fals que no quedi registrat per aquestes càmeres que tant de mal ens fan a la butxaca i al nostre registre de punts cada vegada que sobrepassem la velocitat límit. I ja no hi ha 10% que valgui. Sí, sí, des de l’any 2015 la DGT va canviar el seu mètode de gestió de radars i des d’aleshores només podem superar en un 7% la velocitat estipulada. És el què s’anomena “Tolerància 7”. Així que, si ets dels que en una autovia amb límit de 120 km/h circula a 135 (el 10%, que són 132, més una propina extra de velocitat) has begut oli!

Hi ha tres tipus de multes diferenciades:
– Multes lleus: fins a 100€ / sense punts
– Multes greus: fins a 200€
– Multes molt greus: fins a 500€

A més, a aquest preu econòmic de les sancions també s’hi haurà d’afegir el derivat dels punts que resten del carnet de conduir.

Si la multa per excés de velocitat és greu perdràs de 2 a 4 punts de carnet de conduir, i si és molt greu 6. Inclús se’t pot retirar el carnet de conduir si circules a més de 195 km/h en una autovia.

A continuació us mostrem un gràfic amb les multes més freqüents per excés de velocitat (font: Autofácil):

taula de multes

 

Però, a diferència del què podem pensar, no només està sancionat l’excés de velocitat, també ho està la manca d’aquesta! I sinó preneu nota de les següents sancions (font:Autofácil):

taula multes per baixa velocitat

 

Amb aquests gràfics esperem que ara tinguis més clar quines sancions i punts poden comportar incomplir les normes de circulació perquè, ens agradi o no, ens semblin bé o malament, el què està clar és que s’ha de complir la normativa. I si no, ja saps a què t’exposes 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *