radar de tram

Recentment ens hem anat familiaritzant cada vegada més amb les paraules “radar de tram”. I és que, tot i que fa més de 8 anys que es va posar en marxa el primer radar d’aquestes característiques a Catalunya, no ha estat fins ara que n’hem sentit més sovint a parlar degut a l’increment de la seva implantació al territori.

Però, malgrat n’haguem sentit a parlar, molts encara es pregunten com funcionen exactament i és per això que en aquest post volem fer-vos sortir de dubtes.

El radar de tram es tracta d’un sistema que reconeix les matrícules dels cotxes, a l’inici i al final d’un determinat tram, i controla el temps invertit en recorre’l per tal de comprovar si s’ha superat la mitjana de velocitat permesa.

Amb aquest sistema es pretén cobrir de forma efectiva la velocitat en un tram sencer de via i obtenir velocitats més igualades i uniformes en el recorregut, per tal de reduir la sinistralitat i millorar la seguretat viària.

Amb els 2 nous radars de tram que s’han posat en funcionament a finals d’any a l’A2 entre Vilagrassa i Tàrrega, ja són gairebé 115 els quilòmetres controlats amb aquest sistema.

Actualment funcionen 21 radars d’aquest tipus en el conjunt de la xarxa viària catalana, essent el d’Ulldecona-Amposta el que més diners recapta. Funciona des del 2015 i és també el que controla més distància del país, 18 quilòmetres seguits en plena AP-7 amb una velocitat màxima de 120 km/h.

Ja has passat per un d’aquests radars???

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *