gos

Si tens un gos (o més) deus estar més que acostumat a viatjar amb la teva mascota en cotxe, però si ets novell i t’acabes de treure el carnet de conduir segur que no tens gaire clar com s’ha de fer. Coneixes la legislació en aquests casos? La web expertoanimal.com et pot ajudar amb alguns consells que a continuació et resumim en aquest post.

Per començar, hem de mirar que des de cadells els nostres gossos s’acostumin a anar en cotxe ja que serà una rutina bastant habitual, depenent del seu estil de vida. L’ideal és no forçar-los a pujar al cotxe per a que no tinguin por d’entrar. És millor deixar que ho facin sols i, en tot cas, ajudar-lo posant-li algun premi.

Fes del seu lloc de viatge un espai còmode i agradable per a que ho vinculi a una experiència positiva, així aconseguiràs que el teu gos tingui ganes de viatjar ☺ I no li donis de menjar abans de pujar al cotxe! T’estalviaràs haver de netejar vòmits.

Per a portar-los correctament i que no ens multin si ens paren durant el nostre viatge has de tenir en compte els següents requeriments:

El punt més important de la legilació vigent és que mai es pot portar el gos lliure dins el vehicle ja que pot provocar distraccions, danys als ocupants i, fins i tot, interferir a la conducció. I, tot i que no s’especifica ben bé com s’ha de transportar clarament un gos en cotxe, sí que es mencionen unes característiques bàsiques que s’han de tenir en compte:

– Important disposar sempre de la cartilla sanitària, una placa censal de l’ajuntament i el chip identificatiu. I, si el nostre gos és considerat com a potencialment perillós, també ha de disposar d’una assegurança de responsabilitat civil i la llicència corresponent.

Malla separadora del vehicle: Es un dels sistemes més populars però no és el més segur ja que, en cas d’accident, el gos podria accedir als seients davanters. No compleix amb la normativa.

Cinturó de viatge per a mascotes: És un sistema més segur que l’anterior i ha d’anar sempre subjecte a un arnés. Mai es pot utilitzar el collar, ja que en un impacte el gos podria ofegar-se. Compleix amb la normativa.

Arnés de doble subjecció: Aquest arnés és molt més segur que el que hem mencionat abans. Disposa d’un espai per a que lliguem, directament al gos emprant el cinturó de seguretat del cotxe. Com a pega hem de destacar que limita els moviments del gos podent provocar-li estrés durant el viatge. Compleix amb la normativa.

Transportí plegable: Els podem col·locar als seients de darrere o a la zona inferior (depenent de les dimensions del gos). És ideal per a gossos petits. Si no està ben subjecte pot provocar lesions al gos. Compleix amb la normativa.

Transportí rígid: és un tipus de transportí més segur que l’anterior. En cas d’impacte el gos rebria el menor dany possible y no afectaria als conductors. Es pot col·locar als seients de darrere, en la zona inferior o al maleter obert. Ara també podem trobar al mercat els transportins d’alumini, els més segurs del mercat. Compleix amb la normativa.

Reixes divisòries: Les reixes per al maleter han de ser específiques per a cada model de cotxe, no de tipus universal, perquè potser no aguantarien correctament l’impacte en cas de col·lisió. Compleix amb la normativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *