conductors novells

Sí, ja tenim el carnet de conduir! Per fi, després de tants nervis ja podem anar al garatge dels pares i sortir a fer una volta amb el cotxe per a presumir amb els amics… De fet, aconseguir el carnet de conduir és un gran esdeveniment vital per a molts, ja que significa ser major d’edat i passar a l’edat adulta amb una prova en forma de targeta que ens permet, a més, identificar-nos com el què ja som: conductors.

Però, una de les coses que més sentim un cop ens hem tret el carnet de conduir es la frase: “No és el mateix saber circular que saber conduir”. I si bé es cert que l’experiència és la mare de la ciència, no per això ens hem d’agobiar a l’hora d’agafar el cotxe sols els primers dies. I si no tingues en compte els següents consells que et mostrem per a conduir amb responsabilitat, seguretat i tranquil·litat els teus primers kilòmetres com a conductor.

Confia en tu i en tot el què has après: Si has estat capaç de treure’t el carnet de conduir és que tens les qualitat necessàries per a conduir un cotxe. Per tant, no t’has de preocupar i recordar tot el què has après durant les pràctiques i l’examen. Has de confiar en tu, ja que l’experiència s’aconsegueix amb la pràctica i els kilòmetres. Tu condueixes.

Evita distraccions: Per a començar a conduir mira d’estar el màxim de concentrat a la carretera. Així que durant aquestes primeres vegades prescindeix de la radio, del mòbil i de les converses amb amics que vagin en cotxe amb tu. Si condueixes de forma habitual veuràs que això es passarà en unes setmanes i sense adonar-te podràs fer-ho tot sense perdre la concentració. És qüestió de temps. Tot i això, no perdis mai el respecte al cotxe, es compten molts accidents el segon any de conducció degut a la “relaxació” del conductor. Confiança, no relaxació.

Del mòbil millor que te n’oblidis: Al volant oblida’t del mòbil. Els accidents de tràfic que es compten a milers degut a agafar una trucada o contestar un whattsapp. Fins i tot fer servir el mans lliures resta concentració al volant. Si has de fer una trucada urgent o enviar un missatge, millor estaciona el cotxe en un lloc segur. El nostre consell és que posis el mòbil en silenci o en mode avió. Evitaràs temptacions.

0 alcohol, 0 drogues: No cal ser novell per tenir aquest consell ben present. Però, si t’has de prendre una copa amb els amics, millor deixa el cotxe a casa. La manca d’experiència juntament amb els efectes de l’alcohol y les drogues pot resultar fatal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *