caravana de cotxes

Te’n vas de pont en cotxe? Si ets un dels milers d’usuaris que surten entre avui i demà a la carretera per gaudir de l’aqüeducte més llarg de l’any, no està de més que tinguis en compte alguns dels següents consells per a fer més còmode i segur el teu viatge:

Planeja tant la sortida com el retorn: Si no vols coincidir amb tots aquells milers de persones que, com tu, volen gaudir d’uns desestressants dies de vacances, planeja bé tant la sortida com el retorn. Això sense perdre de vista l’estat del cotxe en funció dels quilòmetres que li vulguem donar, per a no tenir sorpreses. Per tant, és important revisar els frens, qualsevol possible fuga d’aigua o combustible, l’estat de les llums, parabrises, aire condicionat/calefacció… Sempre és millor prevenir que curar!

No carreguis en excés el cotxe: Marxem de pont, no ens mudem a un altre país! Per tant, mira de posar a la maleta només el que necessitis. Reparteix el pes correctament al maleter i no hi deixis objectes deslligats per a evitar que es vagin desplaçant d’un costat a l’altre durant el viatge. Tingues en compte que portar tot el cotxe ple pot augmentar el consum un 25%.

Més d’un conductor: Si el viatge es preveu llarg millor que hi hagi més d’un conductor per tal de distribuir les responsabilitats durant el trajecte. Fixa torns per tal de poder descansar i evitar que el casament acumulat, la son i la fatiga puguin afectar a la conducció.

pPlanifica parades: Si vas sol i el trajecte dura més de dues hores planifica una parada per estirar les cames i refrescar-te. Davant del primer símptoma de cansament… No segueixis conduint!

Respectar els horaris de son: Si som persones que estem acostumades a estar despertes durant els matins, es preferible conduir durant el dia. El cos no s’adapta fàcilment als canvis en els cicles del son.

Alimentació fàcil de digerir: Sí, encara que no ho creieu una alimentació suau i fàcil de digerir evita sentir fatiga i son. Els menjars copiosos sempre porten la son inclosa.

Evita les distraccions al volant: Oblida’t del mòbil mentre condueixis! Si vas sol posa el mòbil en silenci i si vas acompanyat delega al copilot aquestes tasques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *