carnet conduir

Tot evoluciona amb les noves tecnologies i el carnet de conduir no es pot quedar enrere. Per això, la DGT ja està treballant per a una profunda revisió i portar el carnet de conduir al segle XXI. Aquest nou carnet inclourà canvis tant en l’exàmen teòric com en el pràctic, donant un pas important en la millora del sistema.

La DGT vol eliminar el paper de l’exàmen teòric a curt-mig termini. L’objectiu és oferir als examinats noves eines com tablets on fins i tot es projectarà un vídeo sobre una situació d’emergència que l’examinat haurà d’analitzar per a descriure una maniobra que permeti salvar la situació, oferint respostes obertes. Així es vol evitar la memorització de preguntes i respostes tancades per tal d’incentivar als examinats a pensar sobre possibles situacuons reals.

La còpia i la memorització dels exàmens és un punt on la DGT mostra especial preocupació, per aquest motiu es pretenen introduir els majors canvis en l’examen teòric. Altres països de la Unió Europea ja han implantat sistemes i iniciatives com les propostes per la DGT amb bons resultats.

L’exàmen pràctic també inclourà novetats: pràctiques amb GPS. De cara a ajudar als joves a adaptar-se a les noves tecnologies de la conducció es vol fomentar l’ús del GPS perquè l’alumne segueixi les seves instruccions enlloc de les de l’examinador. El GPS es una eina molt emprada i extesa en el món de la conducció, motiu pel qua el seu correcte maneig és important per tal de facilitar la conducció i respectar les normes de circulació.

Els alumnes que siguin examinats hauran de seguir les indicacions que ofereixen els navegadors GPS que comptaran amb rutes prèviament carregades. L’alumne tan sols haurà de limitar-se a obeir les indicacions del GPS respectant les normes de circulació, mentre que l’examinador es limitarà a analitzar la conducció.

Tot i que la DGT no ha comunicat data concreta per a l’entrada en vigor de les noves mesures, tot apunta que serà el proper any 2018 quan vegem la irrupció d’aquests canvis.

Font: elespañol.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *