moto

Aquest 2018 ve farcidet de novetats pel que fa a la Llei de Trànsit per tal de millorar la seguretat a les carreteres. Però quan parlem de Llei de Trànsit no només ens referim als cotxes sinó a tots aquells vehicles que tinguin llicència per circular en carretera, i les motos no en són una excepció.

Tots el conductors, de motocicletes, cotxes o camions, a partir d’ara serem especialment vigilats. Ja coneixem tots els helicòpter Pegasus, que posen multes des de l’aire. Però ara la DGT està explorant noves vies i ja s’estan començant a realitzar les primeres proves amb una aeronau denominada MRI, que s’encarregaria de vigilar les carreteres i captar imatges de qualsevol conducta sancionable. A més, es preveu que més endavant comencin les proves amb drons… O sigui que millor condueix com cal, seguint les normes de circulació i sense saltar-te cap senyal. Mil ulls estaran vetllant per tu 😉

Com ja sabem, les conseqüències d’un accident poden ser molt pitjors per a un motorista que per aquells que condueixen un turisme o un camió. Un fet evident ja que els conductors van molt més exposats, sense carrosseria que els protegeixi.

Per això des del govern ja s’ha anunciat que es volen aprovar noves mesures d’obligatorietat per als motoristes, que se sumarien a l’ús del casc.

Des de la Comissió de Seguretat Vial del Congrés dels Diputats s’ha fet una proposta per a tractar d’implantar de forma permanent elements de protecció com la jaqueta y els guants. I es igual que sigui hivern o estiu. Això de veure circulant motoristes gaudint del vent als braços i mans s’ha acabat.

Ah! I si ets reincident i t’han retirat el carnet per conduir sota els efectes de les drogues o l’alcohol, començaràs a tenir-ho molt més complicat per a recuperar-lo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *